Anni pyysi tästä seuraavasta piposta ohjetta ja yritin sitä nyt selittää, että mitenkäs mä sen oikein teinkään.. näin mä käsittääkseni tämän tein..

 

 

Virkatun pipon ohje

 

 

 

Virkkaa 5 kjs ja yhdistä ne renkaaksi.

kierrokset:

1        : Virkkaa ketjun ympärille 12 p. Ota seuraavilla p-kierroksilla aina silmukan takareuna koukulle.

2        : Jokaiseen 2p väliin 2 p  (eli 2p samaan  sitten 1p taas 2p samaan)

3        : jokaisen 2p väliin 2p   

4        : edelleen jokaisen 2p väliin 2 pylvästä (leventäminen päättyy tähän kierrokseen)

5        : 1p jokaiseen väliin

6        : 1p jokaiseen väliin

7        : Aloita tekemään ks. Toista tätä spiraalina sopivan syväksi.

Lopuksi voit tehdä viimeisen kierroksen joko pienemmällä koukulla tai hypäten esim. joka neljännen ks yli.

 

Taisin tuossa kuvan mallissa aloittaa ihan alussa muutaman kierroksen ks.. ja reunakierroksen otin ks takareunasta.. siitä saa tuon raita kuvion.  Mutta oon tehnyt myös pylväillä ihan alusta saakka kuten tässä laittamassani ohjeessa ja niinkin hyvä tulee.

 

 

Aikaisemmin tein novitan mambosta jollain koukulla no 6 muistaakseni. Mamboa ei ikävä kyllä ole enää löytynyt kaupoista. Sitä ei vissiin enää valmisteta.  Mutta nyt oon tehnyt tuosta halpa-hallin juhlalangasta ja siinäkin on tainnut olla no 6- 6½.. koukku. Sopivan paksua lankaa tähän pipo-malliin.

Kannattaa kokeilla koukun kokoa omalle käsialalle sopivaksi. Toivottavasti tästä ohjeesta saa jotain selvää ja pääsee alkuun.. Mallia voi soveltaa laittamalla raitoja ym.  

 

Kukka on tehty siten.. että olikohan viisi kjs renkaaksi. Sen ympärille 1 ks , 2 p, 1ks näin yht. 5 terälehteä.. sitten näitten terälehtien taakse jokaiseen 4 kjs ja näihin ketjusilmukka kaariin virkataan 1ks, 3p, 1ks jokaiseen.

Kysyä saa lisää,, niin mä yritän selevittää.